Skip to main content
“Bedste strøelse jeg har kørt med”
– Jeanette Kjell
Vestervang Pilestrø ApS
Brug og opbevaring

Når din boks skal startes op med pilestrø, kan du vælge to løsninger. Enten fylder du en hel big bag ind fra start, så der ligger 12-15 cm. pilestrø over alt. Eller du kan nøjes med at fylde 7-10 cm. ind fra start og så fylde efter, når bunden begynder at sætte sig, efter ca. 14 dage. Det vigtigste er, at få bygget en god tyk bund op, så du opnår den drænende effekt. 
Det passer med en big bag, til en boks på op til 12 kvm.
Det daglige arbejde består i, at fjerne klatter i boksen, og jævne bunden ud, du må endelig ikke ryste op i bunden, så bliver den våde bund blandet op i det tørre toplag.
Du kan med fordel benytte en spånegreb.
Når du begynder at se våde/mørke områder i boksen, fjernes disse, hvor efter du tager det tørre strø der er tilbage, typisk fra siderne og fordeler det jævnt. Herefter fyldes nyt strø oven på, så du igen har et lag på 12-15 cm. over alt.
Du kan også vælge at fylde en trillebørfuld nyt pilestrø ind i boksen en gang om ugen, hvis det fungere bedre for dig.
Det afhænger helt af hesten der står på det og hvor grundig du er til at fjerne klatter, hvor længe bunden kan holde. Du kan forvente alt fra 4-8 uger for en big bag.

Har du i forvejen en tør bund af eks. Træpiller, spåner eller tørv, kan du sagtens lægge pilestrø oven på, bare husk det stadig skal være et tyk lag, for det fungere optimalt.

Selve big bag’en med pilestrø, er ikke 100% vandtæt og bør opbevares tørt på en palle, så de ikke suger fugt fra bunden.

Får du leveret med fragtmand, er pallerne pakket ind i vandtæt folie og kan opbevares ude.