Skip to main content

Astma & Allergi heste

Der er desværre mange heste der i dag får konstateret en luftvejslidelse, der besværliggør deres evne til at præstere optimalt. Nogle heste kan medicineres ud af det, hos andre kan optimering af omgivelserne gøre en stor forskel.
Hvorfor nogle heste får en luftvejslidelse frem for andre, er ikke til at sige, så derfor er det så vigtigt, at give hesten de bedste staldforhold og derved forebygge sygdomme. Det kan gøres ved at vælge et godt støvfrit stråfoder og støvfri strøelse, samt god ventilation i stalden.

Vi har gode erfaringer med astma heste, der har fået det væsentlig bedre og fungere godt på pilestrø, da produktet varmebehandles for svampesporer og renses for støv, er det med til, at give de gode staldforhold, alle heste har brug for. Derudover er produktet unikt i måden det suger på, da alt det våde løber igennem bunden og først opsuges fra neden, så ammoniak dampe der er særdeles skadelige for hesten, bliver nede i bunden og toplaget forbliver tørt (forudsat bunden passes og vedligeholdes som anbefalet)

Læs mere om astma hos heste på horsdoc.dk